2010. január 24., vasárnap

Téli egészséges, itthoni: sárgarépa főzelék

Hazajöttem hétvégére! Szombaton Apu sárgarépa főzeléket, Anyu pedig sült oldalast készített hozzá. Én meg leírom a receptet :-) Naggyon finom és egészséges!! Hozzávalók egy jó nagy lábos főzelékhez:

egy kiló sárgarépa

1 liter tej, tejföl/natúr johgurt és liszt

2 gerezd fokhagyma

só, sukor, egy csipetnyi natúr ételízesítő

A sárgarépát megpucoljuk, a sajtreszelőn lereszeljük. Olajon megpirítjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, egy csipetnyi natúr zöldségfűszert teszünk bele. Ha megfőtt, felöntjük 6-7 deci tejjel, majd ha forr, joghurtos habarást teszünk bele, a maradék tejből elkészítve. A főzeléket a végén cukrozzuk, ízlés szerint. Az oldalas mennyei volt hozzá, pecsenyelével a főzeléken! Ez lett belőle:

Tortát kaptam, mert szülinap volt :-) Köszönöm!!!!! Anyu csinálta, nem vajas, nem nehéz, hanem finom tejszínes, gyümölcsös, piskótás. A recept íme: négy tojássárgájához kellett 30 deka porcukrot és 10 kanál vizet adni, jól kikeverni. 25 deka lisztet, fél csomag sütőport és a négy felvert tojásfehérjét hozzákeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük tortaformában. Négy deci tejszínt felverünk, a ketté/háromfelé vágott tortát megnejük vele, majd málnával, meggyel, bármiféle gyümölccsel megszórjuk. A tetejét szintén megkenjük tejszínnel és díszítjük tetszés szerint. Nyamiiii.

2 megjegyzés:

  1. Ezer éve nem ettem sárgarépafőzeléket...
    Lesz kívánságlistám majd azt hiszem.

    VálaszTörlés
  2. Ha legközelebb jössz, vigyél :-) Vagy majd a Csaba visz befőttesüvegben :-D

    VálaszTörlés