egy kiló sárgarépa
1 liter tej, tejföl/natúr johgurt és liszt
2 gerezd fokhagyma
só, sukor, egy csipetnyi natúr ételízesítő
A sárgarépát megpucoljuk, a sajtreszelőn lereszeljük. Olajon megpirítjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, egy csipetnyi natúr zöldségfűszert teszünk bele. Ha megfőtt, felöntjük 6-7 deci tejjel, majd ha forr, joghurtos habarást teszünk bele, a maradék tejből elkészítve. A főzeléket a végén cukrozzuk, ízlés szerint. Az oldalas mennyei volt hozzá, pecsenyelével a főzeléken! Ez lett belőle:
Tortát kaptam, mert szülinap volt :-) Köszönöm!!!!! Anyu csinálta, nem vajas, nem nehéz, hanem finom tejszínes, gyümölcsös, piskótás. A recept íme: négy tojássárgájához kellett 30 deka porcukrot és 10 kanál vizet adni, jól kikeverni. 25 deka lisztet, fél csomag sütőport és a négy felvert tojásfehérjét hozzákeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük tortaformában. Négy deci tejszínt felverünk, a ketté/háromfelé vágott tortát megnejük vele, majd málnával, meggyel, bármiféle gyümölccsel megszórjuk. A tetejét szintén megkenjük tejszínnel és díszítjük tetszés szerint. Nyamiiii.
Ezer éve nem ettem sárgarépafőzeléket...
VálaszTörlésLesz kívánságlistám majd azt hiszem.
Ha legközelebb jössz, vigyél :-) Vagy majd a Csaba visz befőttesüvegben :-D
VálaszTörlés