5 db zsemle
35-40 deka túró
2 tojássárgája, 3 tojásfehérje
6-8 kanál porcukor
fél citrom reszelt héja
1,5 deci tej
2 csomag bourbon vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
vaj
savanykás lekvár
A zsemléket kalapjánál fogva felvágom, a belét kiszedem. A tojásfehérjét felverem. A túrót össze kell keverni egy vaníliás cukorral (vagy a vaníliarúd majdnem egészével), a porukorral, a tojássárgájával, citromhéjjal, majd a végén a tojásfehérjével. Könnyű túróhabot kapunk. A zsemlékbe töltjük, azok kalapját visszatesszük rájuk. Egy túzálló edényt kivajazunk, beletesszük a zsömléket. A tejet összekeverjük a vaníliával és kanállal rálocsoljuk a zsemlékre. Kb. 20 percet sütjük, a gázsütőt a feléig tekerve. Vaníliás porcukorral, savanykás lekvárral kínáljuk, mi bodzával ettük. Laktató, másnap reggelire is tökéletes a maradék.
Akkor ez nem szívódik meg úgy olajjal, ugye?...
VálaszTörlésNem, ehhez nem kell olaj, olyan ropogós lesz inkább :-)
VálaszTörlés