2010. január 6., szerda

Elmaradásaim és a ma.

Itt az egyik kedvenc nápolyis sütim. Ez is megvan kábé 15-20 perc alatt.
 
Hozzávalók:
ostyalap (5 lap)
kb. fél kockamargarin
1 evőkanál kakaópor
5-6 kanál kristálycukor
10-15 deka csokoládé (pl. maradék télapók vagy valamilyen táblás csoki).
2 tojás tojás
apróra vágott dió és aszalt gyümölcs (egy kis tálka dió és gyümi) 

Gőz fölött megolvasztjuk a csokit, cukrot, egy kanál kakóport és egy fél kockamargarint, majd hozzáadjuk a tojást. Folyamatosan kell keverni, amíg szinte nem forr. Végül belekeverjük az apróra vágott diót és az aszaltgyümölcsöket. Szóval az egész hasonlít a kókuszkocka mázához.
Megtöltjük a lapokat, ráteszünk valami nehezéket, hogy ne jöjjön fel a széle.

Lehet variálni is ezt a sütit. Olyat is szoktunk, ezt a receptet és is tanultam, hogy húskloffolóval össztört kekszet, mogyorót, mazsolát teszünk a masszába, majd egy konyharuhát bevizezünk és ráteszünk egy ostyalapot. Ha megpuhult, beletöltjük a masszát és a konyharuha segítségével feltekerjük és alufóliába tesszük, majd a hűtőbe. Keresztbe felszeleleteljük.

Éles váltás következik.
Vasárnap, az egyheti evés után valami light-os kaját akartam készíteni, ezzel is elősegítve a háromnapos diétámra való felkészülést...

Brokkolikrémleves lett a vége, parmezános serpenyős pirítóssal.

Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 natúr joghurt
tej
fokhagyma
só, fehérbors
olívaolaj

A krémlevesek elkészítése a világ legegyszerűbb dolga, ha van egy turmixgépünk. Így sokszor eszünk sütőtök, fokhagyma, cukkini, zellerkrémlevest. A fűszerezésük más csupán.
A brokkolit sós - esetleg maggi ízvarázsos - vízben megfőzzük puhára, annyi lében, hogy ellepje. Ha megfőtt, még forrón beleöntjük a turmixba, hozzáadjuk a tejet, joghurtot, egy gerezd fokhagymát, fehérborsot és sót, pici olívaolajat. Ennyi az egész. A serpenyős pirítós m ás ismert, annyi különbséggel, hogy parmezánt is szórtunk a tetejére.

A natúr joghurtról jut eszembe. A háromnapos diétámon tökjó vacsora volt ez:
mandarint, banánt, kivit, almát kockára szelni, ráönteni egy aktíviát és rácsurgatni mézet. A feminán, vagy miacsudán olvastam ezt.

A mai vacsi nem volt nagy wasistdas, a koplalás és a késői hazaérés miatt. Füstölt lazacszeletet tettem ki, kaporral, citrommal, barnakenyérrel/abonettel, uborkával, hozzá bivalyerős dijoni mustár-méz-olívaolaj-citromlé keverékéből készített öntettel. A piacon találtunk egy új sajtost, nem is drága. Valami francia, elég penészes, eszméletlen finom sajtot sikerült beszereznem, még ebből is szeltem fel. Fehérbor illett hozzá :-) Kép szintén majd jön, szine mindenről.

2 megjegyzés:

  1. Nem szabad itt sok időt eltölteni, mert mindig megéhezek.

    VálaszTörlés
  2. Én meg Nálad mindig filmeket akarok nézni:-))

    VálaszTörlés