A rizst serpenyőben szoktam elkészíteni. Billtől láttam egy jó receptet, gyakran aszerint, ezt írom most le, hogy meglegyen (a hagyma és a fehérbor ma kimaradt belőle). Olívaolajon apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítok, rászórom a rizset, majd vízzel és fehérborral öntöm föl (összesen két és félszer annyi folyadék legyen), babérlevéllel és tengeri sóval fűszerezem. Fedő alatt megpuhul a rizs. Erre ráöntöttem egy bonduelle rio mixet és sonkát tépkedtem rá. Friss bazsalikomot szabdaltam rá és szórtam rá reszelt kemény sajtot.
A zöldspárgát sós-cukros-natúrfűszeres vízben megfőztem, majd olívaolajon átforgattam. Maradt tegnapról céklasaláta, még az került a tányérra, hogy szép színes legyen.
Az ünnepi menü akkor nem rántotthús volt rizzsel:DD?
VálaszTörlésmajdnem az lett :-)
VálaszTörlés