a tésztához: 15 deka liszt, 1 deci hidegvíz, 5-7 deka vaj, csipet só.
a töltelékhez: bármi. Én póráhagymát és szalonnát pirítottam, kakukkfűvel fűszereztem.
a tetejére: két tojást összekeverni két deci tejszínnel, sóval, borssal fűszerezzük. 15 deka reszelt sajt a sütés felénél kell rá.
A tésztát összegyúrjuk, 20 percre betesszük a hűtőbe. Addig a póráhagymát felkarikázzuk, a szalonnát kockára vágjuk és serpenyőben megpirítjuk, fűszerezzük. A kedvenc edényemben sütöttem, kétszemélyes kis sárgában (hőálló). Ebbe belenyújtjuk kézzel a tésztát, hogy pereme legyen, majd beletesszük a tölteléket, s meglocsoljuk a tejszínes tojással. Kb. 25-30 percet sütjük, negyed óra múltán szórjuk rá a reszelt sajtot.
Bejött, máshogy is ki fogom próbálni!! És köszi Gabi az ötletet! (Update: ő is elkészítette, mozzarellával és paradicsommal :-)
Itt van a kis sárgában:
és a tányéron:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése