Azért szívesen ajánlom kipróbálni. Én még soha nem ettem csicseriborsót, így kíváncsi voltam milyen is. Gyakorlatilag a turmixolt lencsére, vagy sárgaborsóra emlékeztet az íze. Pirítósravalót készítettem belő, szezámmaggal összeturmixolt konzervből. Hozzávalók:
fél doboz csicseriborsó püré
fél fej lilahagyma (vékonyra felszelve, sózva, olívaolajjal leöntve)
két szál újhagyma
cseppnyi lime lé
1 paradicsom
kecskesajt
kakukkfű, só, bors, csilipaprika
olívaolaj
Egy tálba belekanalazom a pürét, hozzáadom az előre sózott, olívaolajjal csurgatott lilahagymát, egyik karikára vágott zöldhagymát, a fűszereket és pár csepp olívaolajat, lime levet. Egy serpenyőben karikára vágott kifliket pirítottam, arra halmoztam a könnyedebbé varázsolt pürét. Felkockázott paradicsommal, a másik szál újhagymával, kecskesajttal ettük, igazán finom vacsora lett belőle!
Ui: Igazából a többféle fűszer hozza ki az ízét, és az olívaolaj teszi könnyedebbé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése