2010. március 7., vasárnap

Tavaszváró szombat.

Még mindig tartott az érzés, hogy főtt kaja hiányom volt. Otthonról gyönyörű, friss borjúhúst kaptunk, ez igazi kincs!! Egy hagyományos kaját, borjú bécsit készítettem, ebben semmi ördöngősség nincsen, mellé sült krumplit (nem boltit!!), salátát ettünk.

A napsütéses szombat délutáni séta után, hogy elhasználjam azt a sok-sok tejet a hűtőből, úgy gondoltam, egyik gyerekkori kedvencet készítem, a kilfikókot. Ha valaki nem hallott még róla, olyasmi mint a mákos guba. Anyu receptje alapján a hozzávalók:

A mártáshoz:

4 tojás

1 liter tej

másfél-két csomag vaníliás cukor

4 kanál cukor

2 csapot evőkanál liszt

szeletelt mandula

A kiflikhez:

4 kifli

két-három deci tej

kakaópor

A tejből 8 decit felforralok, eközben a maradék 2 decit, a tojásokat, a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot simára keverem (mix fixben összeráztam), majd a tejhez öntöm, forrásig főzöm, mártás lesz belőle (picit sűrűbb, mint a madártejé).

A kifliket karikára szelem, egy tálba beleszórom és a tejjel leöntöm, hogy megázzanak. Egy szép tálba egy réteget teszek, arra kakaóport szórok, utána megint egy réteg kifli és rá a kakaó.

Úgy kínáljuk, hogy egy halom kiflire öntjük a mártást, s arra pirított, szeletelt mandulát szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése