A napsütéses szombat délutáni séta után, hogy elhasználjam azt a sok-sok tejet a hűtőből, úgy gondoltam, egyik gyerekkori kedvencet készítem, a kilfikókot. Ha valaki nem hallott még róla, olyasmi mint a mákos guba. Anyu receptje alapján a hozzávalók:
A mártáshoz:
4 tojás
1 liter tej
másfél-két csomag vaníliás cukor
4 kanál cukor
2 csapot evőkanál liszt
szeletelt mandula
A kiflikhez:
4 kifli
két-három deci tej
kakaópor
A tejből 8 decit felforralok, eközben a maradék 2 decit, a tojásokat, a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot simára keverem (mix fixben összeráztam), majd a tejhez öntöm, forrásig főzöm, mártás lesz belőle (picit sűrűbb, mint a madártejé).
A kifliket karikára szelem, egy tálba beleszórom és a tejjel leöntöm, hogy megázzanak. Egy szép tálba egy réteget teszek, arra kakaóport szórok, utána megint egy réteg kifli és rá a kakaó.
Úgy kínáljuk, hogy egy halom kiflire öntjük a mártást, s arra pirított, szeletelt mandulát szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése