2010. május 31., hétfő

Paradicsomos-padlizsános lasagne.

Már nagyon régen készítettem, 2-3 éve. A fotó elmarad, mert már elfogyott :-) Hozzávalók:

1 csomag lasagne tészta (9 db)

1 paradicsompüré

1 konzerv koktélparadicsom

fél padlizsán

40-45 deka darálthús

1 fej hagyma, ízlés szerint fokhagyma

oregánó vagy bazsalikom, só, pirospaprika

reszelt parmezán/trappista sajt

olívaolaj, balzsamecet, kristálycukor

A darálthúst olívaolajon megpirítom, sózom, majd ha majdnem kész (megkóstoljuk), pirospaprikával megszóros és rábobom az apróra vágott hagymákat és pici kockákra vágott padlizsánt. Megszórom friss bazsalikommal vagy oregánóval, amelyik van itthon. Picit pirítom tovább, majd nyakonöntöm a konzervparadicsommal, paradicsompüréveé (amit vízzel higítok). Picit fő, ezután ízlés szerint cukrot teszek bele és balzsamecetet löttyintek rá.

Egy kicsi tepsibe, vagy tűzálló tálba egy keveset kanalazok a fenti szószból, elterítem, majd egymás mellé helyezek 3 résztát. Erre jön a szósz, kevés reszelt sajt, majd megint tészta, megint szósz. És újra. A tetejére szósz kerül, rá annyi reszelt sajt, amennyit csak akarunk! 20-25 percig sütjük. Hmmmm. jóóó!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése