2010. május 16., vasárnap

Bécsi szelet meg bécsi sacher.

Ha Bécs, akkor rántotthús és Sacher eredetiben. Jómagyar módjára mi is várva vártuk a pillanatot, hogy jó bécsit együnk. Magyar ajánlásra és a panzió recepciósának tanácsára nem a turistaparadicsomba, Grienzig-be mentünk enni, hanem egy helyi helyre, a belvárosba küldtek minket, a Figlmüller nevű helyre. Hát, isteni gasztro élmény volt! Bécsisalátával (főtt krumpli, lilahagyma, mustáros-ecetes, citromos öntet rá) érkezett az A4-es vagy inkább A3-mas méretű rántotthús, sertésből. Tejóég, annyira finom volt, mint az álom!! Puha, porhanyós, nem agyonbundázott, nem tocsogott, szóval tökéletes mintapéldány!! Két embernek bőven elég lett volna egy adag, de ezt persze nem tudtuk. A ház bor isteni hozzá. Íme a helyszín és egy szösszenet a lényegről:

A másik tipikus, a Sacher. Nem vagyok egy csokisütemény-fan, de ez mindent visz. A Sacherben persze. Az az isteni tejszínhab hozzá megkoronázza a süteményt. Blabla helyett kép:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése