2010. november 9., kedd

Túróstészta újítás.

Imádom az otthoni lekvárokat, amiket Anyu készít!! Eper, barack, szilva mindig készül, legszívesebben oldalakon keresztül áradoznék róluk! :-) Node, történt, hogy nagyon ettem volna túröstésztát, de nem simát, hanem valahogy másként elkészítve. Fodroskockát vagy szélesmetéltet főztem, s egy tűzálló edényben összekevertem túróval, bourbin vaníliás cukorral, porcukorral, tejföllel. A tetejére több - pici tejjel elkevert - tejfölt locsoltam és szilvalekvárpöttyökkel tettem tökéletessé. Irány a sütő, 10-15 perc, s kész is az újdonsült túróstészta. Megveszek most egy ilyenért! Más lekvárokkal is tutijó, pl. füge. Apropó, nemcsak a túróstészta, hanem a gombóc is jó vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése