2010. június 16., szerda

Apropó, kacsa!

Szóval hétvégén kacsamellet készítettem, s rájöttem, semmi ördöngősség nincs a kacsakészítésben! Nem kell hozzá kacsasütő sem, meg semmi flanc, mindenkinek ajánlom. Az egész kacsamellet sózom, borsozom és kakukkfűvel megszórom, a bőrét fél-egycentinként keresztben bevágom, majd olaj nélkül (hogy maradjon a végén kacsazsír) elősütöm mindkét oldalát, hogy a szaftja a húsban maradjon. Ezt követően betettem a kis sárga edényembe, pucolatlan fokhagymagerezdeket tettem mellé, picit még sóztam. Fólia alatt, lassú tűzön is gyorsan megsül. Rózsaszínűen illik enni, de az nekem csak egy dolog. Így megsütöttem, nem túl szárazra. Másnap is isteni. A visszamaradt kacsazsír pedig erőspaprikával verhetetlen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése