1 kiló vadhús (fiatal őz vagy szarvas)
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
két deci jó minőségű vörösbor
apróra vágott rozmaring
1 paradicsom, paprikaszeletek, hegyes erős paprikaszeletek
só, bors, pirospaprika
4 kiskanál cukor
1 kiló sárga krumpli
2,5 deka vaj a krumplihoz
2,5 deka vaj a szószhoz
erdei gyümölcsök (ilyenkor fagyasztott), szederlekvár
balzsamecet
A húst felkockáztam, semmi zsír nem volt rajta szinte. Aztán a szokásos pörköltkészítés menete, vagyis : a hagymát szintén, majd olajon megpirítottam, hozzászórva az apróra vágott fokhagymát. Két kiskanált pirospaprikát szórtam rá. A húst beletettem, majd meg kell várni, míg levet ereszt. Só, frissen őrölt bors, rozmaring került rá, majd felöntöttem vörösborral. A paradicsom és a paprikák is belekerültek. Takaréklángon főtt végig, fedő alatt. Közben vízzel pótoltam az elfőtt bort. A végén legaláb 4 kiskanál kristálycukrot tettem bele, ez nem hiányozhat belőle!!
A krumplit lassú tűzon főztem meg, héjában, s vajon forgattam át. Sót és apróra vágott rozmaringot szórtam rá.
A gyümölcsöket egy kislábosba szórtam, kevés vízzel felöntöttem, szederlekvárt és vajat tettem hozzá, cukrot (ízlés szerint) és egy löttyintés balzsamecetet. Forrásig főztem.
Most hogy írok és látom a képet, még éhes is lettem hozzá, íme:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése