Az andalúz receptversenyre készülve jutott eszembe ez a kaja. Már egyszer szerepelt itt, de most tökéletesítettem. Sevillában ettünk ilyet, egy helyi helyen, iisteni volt. Akkor még nem tudtam spanyolul (nem mintha most igen, de többet mindenképp:-), úgyhogy ráböktünk az egyik menüre, hogy ezt kérjük. Jó választás volt!! Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
2 fej vöröshagyma
1 csomag újhagyma
szeletelt hegyes erőspaprika
2+2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, gy hintésnyi majoranna
egy kiskanál cukor
jerezi sherryecet
olívaolaj
A csicseriborsót lecsöpögtettem, a hagymát felszeleteltem, 2 gerezd fokhagymát aprítottam. Kb. egy deci olívaolajon megpároltam, belekerült a pirospaprika, majd a borsó. Kizárólag majorannával, cukorral és a jerezi sherryecettel ízesítettem, utóbbi adja a páratlan ízét. :-)
Egy serpenyőben megolvasztottam a vajat, rákerült a másik két gerezd fokhagyma, majd a spenótot épphogy átforgattam rajta.
A tetejére még egy kevés újhagymát és zöldpaprikát szórtam. Kenyérrel ettük, íme:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése