1) Túrós pogácsa.
Hozzávalók:
fél kiló liszt
fél kiló túró
1 sütőpor
2 tojás
egy evőkanál só, kevés pirospaprika
15 deka vaj
15 deka margarin
A túrót - krumplinyomó hiányában - egy sima levesszűrőn nyomkodtam át, nem volt nehéz egyáltalán, viszont nagyon finom apró lett tőle. Egy tojást kevertem hozzá, majd a vajat és margaring, ezt követően az átszitált sütőporos lisztet. 15 percet pihent. Egy-két centisre nyújtottam ki, apróra szaggattam és kivajazott tepszibe tettem. A tetejére sós-pirospaprikás felvert tojást kentem. 15-20 perc alatt kész is van. Nem vagyok nagy pogácsasütő, de ez tényleg isteni lett. Mindjárt eszek is egyet belőle :-)) Íme:
2) Mandulapelyhes gesztenyés golyók
Sima gesztenyegolyóknak indult, ez lett belőle :-) Kb. 5-5 deka margarint és vajat olvasztottam vízgőz felett, hozzá apróra darabolt maradék csokikat tettem és egy ét katica tortabevonót, meg egy tojást, ízlés szerint porcukrot. Ezt felfőztem. A golyókhoz egy kiolvadt, már puha gesztenyemasszát villával összetörtem, 10 dekányi darált kekszet szórtam hozzá, valamint kevés vajat morzsoltam hozzá. Kevés rum került bele és a kókuszkocka mázából pár kanálnyit tettem hozzá. Apró golyókat formáltam belőle, a közepükbe meggyet tettem. Ezután a csokimázban fürdettem meg őket, s pirított mandulával díszítettem őket. Ez utóbbi macera volt, mert egyenként tettem rá őket, de megérte. Puha, nem túl édes karácsonyi, hand-made édesség vált belőle.
3) Kekszes-nápolyis tekercs
Ezt már tavaly is készítettem, úgyhogy a recept a korábbi bejegyzésben már olvasható.
4) Kókuszkocka
Szintén zenész.
5) Vaníliás-mandulapelyhes piskóta
Majdnem vizes piskóta az egész, csak a 4 tojás helyett plusz két sárgája van még benne (megmaradt máshonnan). Valamint igazi vanília, fél rúd kikapart belseje! Teljesen más lett az íze, mint a vaníliáscukorral. A tetejére mandulapelyhet szórtam. Mentás csokiszósszal kiváló!!
6) Sima nápolyi
Ez a kekszes nápolyis tekercs kakaós krémjének a maradékából lehet készíteni, a maradék ostyalapokat kentem meg vele.
+1
Babapuncs :-))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése